Tien over rood

Tien over rood is een spel dat je makkelijk en snel kunt spelen met een wisselende groep spelers. In dit spel moet elke speler een vast aantal punten behalen. Dit aantal punten is de enige instelling voor dit spel.

Er wordt doorgespeeld totdat, op 1 na, alle spelers het aantal te maken punten hebben behaald. Wie het eerst klaar is is de winnaar, wie als tweede klaar is komt op de tweede plaats enzovoorts. De beurt waarin een speler de TMC behaald bepaald zijn puntenaantal en zijn plek in de rangering. Het kan met maximaal 10 spelers worden gespeeld.

Tien over rood wordt op verschillende plekken met verschillende regels gespeeld. Soms wordt het aantal punten van een speler geteld tot deze de TMC behaald, maar soms wordt ook gespeeld met negatieve punten waarbij een speler een of al zijn behaalde punten weer kan verliezen. Hiervoor hebben we voor de eenvoud geen instellingen gemaakt. In plaats daarvan staat de app toe om in een beurt een negatief aantal punten te scoren (mits een speler al punten heeft om te verliezen, zijn behaalde puntentotaal wordt nooit negatief).