Geplaatst op

UPDATE 1.3.1. Biljartteller app

Vanaf vandaag is er een nieuwe update van de Biljartteller app beschikbaar, voor zowel iPhone en Android toestellen.
Download de Biljartteller app voor op je Android toestel
Download de Biljartteller app voor op je iPhone


Nieuw of aangepast in deze versie

Spelconfiguratiescherm.

Verreweg de belangrijkste wijziging is het configuratiescherm bij alle spelkeuzes. Wanneer je een spel kiest, krijg je nu eerst een configuratiescherm te zien met alle mogelijkheden voor dat speltype. De meeste biljartinstellingen zijn dus verplaatst van het Instellingenscherm naar dit configuratiescherm. Hierdoor zijn de vele spelopties die we in de loop der tijd hebben toegevoegd beter zichtbaar en toegankelijker. Vaak waarin je dezelfde instellingen als voorheen wilt gebruiken, kun je echter gewoon een spel starten met één druk op de knop (zoals voorheen). De instellingen worden nu voor elke spelvariant apart ingesteld en onthouden.

Configuratiescherm
De meeste biljartinstellingen zijn dus verplaatst van het Instellingenscherm naar dit configuratiescherm.

Survival spel.

Survival is een spannend spel voor 3 of 4 spelers. Het wordt nu volledig ondersteund door de app en heeft zijn eigen scorebordindeling gekregen. Normaal gesproken bestaat een Survival spel uit twee delen (twee helften met een korte pauze ertussen) maar drie of meer delen worden ook ondersteund. Elk deel bestaat uit een vaste tijdsduur. De duur van een deel kan worden ingesteld.
NB: het huidige deel van het spel zou moeten eindigen als de klok op nul staat. De app beëindigt het deel echter niet automatisch. De beslissing wanneer de laatste ronde van het deel wordt gespeeld is aan de scheidsrechter (en niet aan ons!). Wanneer de scheidsrechter beslist dat de huidige ronde de laatste ronde van het huidige deel is, dan moet het oranje “klok/bel”-icoon worden ingedrukt. Het scorebord zal dan “Laatste ronde” tonen. De app zal dan het huidige deel beëindigen als die ronde is voltooid.

CSV export.

Eem deel-icoon is toegevoegd onder aan Archief schermen. Met deze knop maakt u een CSV-bestand met de resultaten van
alle partijen of wedstrijden in het Archief. Dit CSV-bestand kunt u vervolgens delen en inladen in Excel bijvoorbeeld.

Spelers- en teamlijsten.

De ondersteuning van spelers- en teamlijstenis nu geavanceerder maar ook gebruiksvriendelijker. Meerdere teamlijsten kunnen worden gedownload zoals voorheen, maar nu zullen al deze lijsten actief zijn in plaats van slechts 1. Deze teamlijsten worden nu door de app samengevoegd tot één lijst. Je kunt de spelers die geselecteerd kunnen worden beperken door de organisatie, divisie of het speltype te selecteren bij het opzetten van de partij of wedstrijd.
Een speler kan nu meerdere keren voorkomen in de teamlijst(en). Een speler kan immers verschillende TMCs (aantal te maken caramboles) hebben voor verschillende spelvarianten. Of een speler speelt voor meerdere organisaties in verschillende competities met verschillende TMCs.

Dubbelpartij in carom teams wedstrijd.

Als een speler in Carambole Teams is geselecteerd om twee partijen te spelen (een dubbel spel), dan kan een tweede TMC worden ingevoerd voor de tweede te spelen partij. Zo’n TMC voor een dubbelpartij kan voor een speler ook opgenomen worden in team- en spelerslijsten.

Groepsspel en 10 over rood.

Het Groepsspel kon worden geconfigureerd om zich te gedragen als een gewoon Carambole spel of als het spel 10-Over-Rood. Dit was verwarrend voor gebruikers en het gebruik van hetzelfde scorebord was niet optimaal. In deze versie hebben we aparte Carambole groep en 10-Over-Rood spellen toegevoegd aan het beginscherm. Carambole groepsspellen kunnen maximaal 8 spelers hebben, terwijl 10-Over-Rood-spellen maximaal 10 spelers kunnen hebben.

Nieuw scorebord voor Groeps (carambole) spelen.

Het nieuwe en sterk verbeterde scorebord ondersteunt nu alle drie de kleurenthema’s van de app: groen, blauw en grijs. Het toont ook het moyenne voor elke speler en, voor elke speler, de kleur van de stootbal voor de volgende ronde.

Spelers shuffle.

Gewone carambole partijen met twee spelers ondersteunden al het wisselen van de 2 spelers aan het begin van het spel (de spelerswissel). Nu wordt iets soortgelijks (met hetzelfde icoontje) ondersteund voor groepsspellen. Als je op het icoontje drukt worden de spelers in een nieuwe willekeurige volgorde gezet.

Franse vertaling toegevoegd.

Ondersteuning in de Franse taal voor een Franse biljart scorebord app is natuurlijk een must-have! Helaas hebben we beperkte kennis in huis over deze prachtige taal en we realiseren ons dat we hier en daar fouten kunnen hebben gemaakt. We hopen op uw steun bij het vinden en herstellen van deze fouten. Suur ons vooral een appje zodat meer spelers van onze app kunnen genieten!

PDF formulieren.

PDF-documenten voor het delen van wedstrijden en spellen zijn toegevoegd of verbeterd voor alle spelvarianten.

Puntensystemen.

We hebben nog twee puntensystemen toegevoegd op verzoek van enkele van onze gebruikers. Veel puntensystemen geven alleen zinnige resultaten wanneer een partij is afgelopen, terwijl sommige wel relevante punten opleveren tijdens een partij. Nu tonen we alleen punten tijdens een partij voor die laatste puntensystemen.

Maximaal aantal beurten.

Voor Carombole spellen kan een maximum aantal beurten worden ingesteld. Met een maximaal aantal beurten wordt het spel automatisch beëindigd als dit aantal beurten is gespeeld. Standaard eindigt het spel ook wanneer een speler zijn TMC heeft behaald. Maar het nu is ook mogelijk het spel alleen maar te laten eindigen wanneer het maximale aantal beurten is gespeeld. In dat geval kunnen spelers dus meer punten maken dan hun TMC.

Overig

Verder zijn er veel layout verbeteringen waaronder sterk verbeterde layout van het wedstrijdscherm en spelersinvoer op kleinere schermen of als de fontgrootte groot is ingesteld door de gebruiker. Deze versie is ook weer sneller en stabieler dan vorige en bevat volledige ondersteuning voor (QR-codes van) de Teamleiders app 2.0.

Geplaatst op

Videostreaming met Biljartteller scoreborden

Videostreaming optie met het Biljartteller scorebord

We denken wel eens dat onze scoreborden af zijn. Onze klanten vinden ze mooi, betrouwbaar en eenvoudig te bedienen. Niks meer aan doen, zou je denken. Maar nieuwe ideeen en wensen blijven komen en soms zorgt een wens van een (potentiele) klant er voor dat we aan iets nieuws beginnen.

Zo kregen we van de Biljartacademie in Sittard (https://www.debiljartacademie.nl) eerder dit jaar de vraag of we videostreaming ondersteunden. Hun wens was om de score op het Biljartteller scorebord in real-time toe te voegen aan de videoopname die van een biljartpartij gemaakt werd. Deze videoopname wordt dan live gestreamt naar een streamingdienst als YouTube. Net zoals de stand wordt toegevoegd aan het TV-beeld als een partij op TV wordt uitgezonden. Het leek ons van grote toegevoegde waarde als wij dit mogelijk zouden maken zonder dat daar dure software of apparatuur voor nodig was. En dus beloofden we de Biljartacademie dat onze scoreborden voor de start van het nieuwe seizoen zouden kunnen samenwerken met hun (gratis beschikbare) videostreaming software OBS Studio (https://obsproject.com).

Even later kregen we de vraag of het ook voor eind mei kon, omdat dan het “Kampioenschap voor Nederland – Driebanden voor Dames” gehouden zou worden bij de Biljartacademie. Die uitdaging zijn we aangegeaan en het is ons samen gelukt. Alle tests zijn geslaagd en de Biljartacademie en vier vernieuwde Biljartteller scoreborden zijn klaar voor de kampioenschappen van het aankomende weekend.

De tafels met Biljartteller scoreborden zijn nu al live te volgen. Neem vooral een kijkje op: https://www.debiljartacademie.nl/livestream/.

Geplaatst op

Aankondiging samenwerking Biljartteller en Biljartscore.nl

Biljartteller en Biljartscore.nl bundelen hun krachten en gaan samenwerken om de meest innovatieve oplossingen voor de biljartsport te leveren. Innovatie is belangrijk. Hokjes denken en `eigen systeem eerst’ is daarbij een groot struikelblok. Specialisatie en samenwerken om elkaar aan te vullen is wat de meeste toegevoegde waarde voor klanten en gebruikers oplevert. Daarom zijn we verheugd om deze strategische samenwerking te mogen aankondigen.

Biljartscore.nl is een bekende naam op het gebied van online competitiemanagement voor de biljartsport in heel Nederland en België. Dit geavanceerde systeem biedt vele mogelijkheden gebaseerd op jarenlange ontwikkel- en gebruikerservaring. Het ondersteund zowel onderlinge als teamcompetities. Mocht u het niet kennen, neem dan een kijkje op www.biljartscore.nl.

Biljartteller maakt prachtige digitale scoreborden die je met je eigen smartphone bediend. De Biljartteller app is gratis en kan door iedereen gebruikt worden om scores bij te houden en uitslagen te delen. Daarnaast kan de Biljartteller app gekoppeld worden aan een Biljartteller scorebord om zo de stand te tonen aan het grote publiek.

De Biljartteam Team captain app is nu in actieve ontwikkeling en is voor het invoeren van uitslagen in online competitiemanagementsystemen. Deze integreert natuurlijk met onze Biljartteller scoreborden en binnenkort dus ook met het online managementsysteem van biljartscore.nl. Zie ook: Competitie beter maken met de Teamcaptain app

Geplaatst op

Competitie beter maken met de Teamcaptain app

Teamcaptain app van Biljartteams

Contact met de buitenwereld.
Door de pandemische omstandigheden ligt er een boel stil. Hier en daar wordt nog gespeeld, bij mensen thuis of in besloten kring, maar competities liggen stil. We wachten allemaal met smart op betere tijden, maar dat wil niet zeggen dat wij ondertussen stilzitten. We steken juist extra energie in nieuwe ideeën om het biljarten leuker en makkelijker te maken. Nu ja, de biljartsport zelf gaan wij niet leuker of makkelijker maken, maar wel wat nodig is om het biljarten mogelijk te maken. Want teams samenstellen, competitieschema’s maken en verspreiden, en natuurlijk scores bijhouden, verzamelen, goedkeuren, opsturen en verwerken vergt de tomeloze inzet van vrijwilligers die zelf vaak ook liever hun tijd willen besteden aan het biljarten zelf. Met deze gedachte hebben we tenslotte ook ons digitale scorebord ontworpen: het scorebord moest niet alleen scores mooi laten zien aan het publiek maar het moest het bijhouden en delen van scores en uitslagen ook makkelijker maken. Omdat de bediening met een app op je telefoon gebeurd, is het opslaan en delen van uitslagen erg eenvoudig geworden.

En toch… het kan beter.
Want de uitslagen van competitiewedstrijden komen op iemands bord terecht en het verwerken van al deze uitslagen is best een klus. De uitslagen verwerken houdt tegenwoordig meestal in dat ze ingevoerd moeten worden in een of ander competitiemanagementsysteem. Dit is steeds vaker een online webgebaseerd systeem of een desktop applicatie of een Excel-spreadsheet. Maar eigenlijk altijd moeten de uitslagen handmatig in het systeem ingevoerd worden, en vaak ook nog door 1 persoon: de competitiebeheerder.
Kan een digitaal scorebord een uitslag eigenlijk niet geheel automatisch invoeren in een competitiemanagementsysteem? Dus niet alleen versturen en delen, maar invoeren in het uiteindelijke systeem zodat daar geen handwerk meer aan te pas komt. Onze Biljartteller scoreborden zouden dat moeten kunnen, vinden wij. Maar eenvoudig is dat niet. Want hoe koppel je het scorebord aan al die verschillende systemen? Dat vergt niet alleen samenwerking met de makers van die systemen, maar ook dat het scorebord aangesloten is op het internet. En dat laatste is niet zo’n goed idee (voor de eenvoud, veiligheid, beheersbaarheid etc.). Maar dat laatste is niet een probleem voor onze scoreborden. De bediening gaat immers met een mobiele app die meestal wel verbinding met het internet heeft. Het echte probleem is dat een koppeling tussen een digitaal scorebord en een competitiemanagementsysteem helemaal geen goede oplossing is! Want je wilt als competitiebeheerder toch niet elk team verplichten om een bepaald merk en type scorebord te gaan gebruiken? Nu zien we natuurlijk het liefst dat iedereen wel onze scoreborden gebruikt, maar dan wel graag omdat ze zelf voor het beste scorebord kiezen en niet omdat het ze verplicht wordt.

Dus… dat moet beter kunnen.
De beste en juiste oplossing is een manier om automatisch uitslagen in te voeren in online systemen die iedereen kan gebruiken, onafhankelijk van welk digitaal scorebord je gebruikt of welk online competitiemanagementsysteem je gebruikt. Een praktisch onmogelijk opgave want dat vereist samenwerking tussen alle digitale scoreborden en online systemen. Dat krijg je niet zomaar voor elkaar. Met al die partijen om tafel zitten en het eens proberen te worden? Dat is geen recept voor succes. Maar wij kunnen wel zelf het fundament hiervoor leggen. We kunnen een oplossing maken die onafhankelijk is van ons eigen Biljartteller scorebord en eenvoudig aangesloten kan worden op andere scoreborden en online systemen. Een oplossing waar iedereen potentieel beter van wordt.

.. en onze oplossing daarvoor bestaat uit een nieuwe app voor op je telefoon:

De “Biljartteam Teamcaptain” app!

En die app is speciaal ontworpen voor 1 taak: het automatisch invoeren van uitslagen in competitiemanagementsystemen. En wel zo simpel en eenvoudig mogelijk (voor de gebruiker dan, technisch komt er wel een en ander bij kijken). De app heeft namelijk als doel: werk uit handen nemen van vrijwilligers. In de praktijk werkt de app ongeveer als volgt:

  1. De app haalt de nog te spelen wedstrijden voor een team op uit het online systeem.
  2. De teamcaptain van het thuisspelende team voert op zijn/haar smartphone de uitslag (-en van de partijen) van een wedstrijd in.
  3. De teamcaptain van het uitspelende team ontvangt deze uitslag op zijn/haar smartphone.
  4. De teamcaptain van het uitspelende team bevestigd (of betwist) deze uitslag met een druk op een knop.
  5. De apps van de teamcaptain sturen de uitslag met bevestiging naar het online managementsysteem.

Of… als u een digitaal scorebord hebt dan gaat het ongeveer als volgt:

  1. De app haalt de nog te spelen wedstrijden voor een team op uit het online systeem.
  2. De teamcaptain van het thuisspelende team scant een QR-code van het digitale scorebord met daarin de uitslag.
  3. De teamcaptain van het uitspelende team ontvangt deze uitslag op zijn/haar smartphone.
  4. De teamcaptain van het uitspelende team bevestigd (of betwist) deze uitslag met een druk op een knop.
  5. De apps van de teamcaptain sturen de uitslag met bevestiging naar het online managementsysteem.

Het tonen van een QR-code met de uitslag kan eenvoudig aan elk digitaal scorebord toegevoegd worden. Dat is vooral een kwestie van willen van uw scorebordfabrikant. Ons Biljartteller scorebord ondersteund het scannen van QR-codes natuurlijk al wel. Sterker nog, het tonen van de QR-code wordt gedaan door de Biljartteller app die door iedereen, met of zonder Biljartteller scorebord, gratis te gebruiken is.

Maar wat als u, om wat voor reden dan ook, geen online managementsysteem gebruikt? En wilt u uitslagen makkelijker in kunnen voeren in een desktop applicatie of Excel-spreadsheet? Dit is ook het geval bij onze eigen bond, de EBBB. En we werken aan een eigen oplossing voor de EBBB waarbij de app de uitslagen opslaat in de cloud waaruit vervolgens overzichten gedownload kunnen worden voor verdere verwerking. Weer is het doel: zo eenvoudig mogelijk in het gebruik en zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Later dit jaar gaan we besluiten of we deze oplossing ook aan anderen gaan aanbieden (dus we beloven nog even niks).

De “Biljartteam Teamcaptain” app wordt op het ogenblik uitvoerig getest en is dus grotendeels klaar voor gebruik. Maar de app wordt pas nuttig als ie gekoppeld kan worden aan online managementsystemen. We zijn al in gesprek met de maker en beheerder van een online managementsysteem. Over het wie, wat en wanneer volgt binnenkort een aankondiging. Is uw interesse gewekt door dit verhaal en wilt u graag een koppeling in de app voor het onlinesysteem dat uw gebruikt? Neem dan vooral contact op met de maker/beheerder van dat systeem en zeur ze de oren van het hoofd. Dat `zeuren’ gaan wij namelijk niet doen, maar wij staan open voor samenwerking met elk online managementsysteem dat bij ons aanklopt. Hoe meer koppelingen, hoe meer vreugd voor meer biljarters tenslotte.

Geplaatst op

Biljartteller te koop bij Dibo Darts & Biljart Speciaalzaak in Deventer

Weer hebben we een mooi verkoop loket gevonden voor de Biljartteller. Dibo is bekent als de grootse biljart en darts winkel van Nederland en daarom is het prachtig nieuws dat de Biljartteller is opgenomen in het assortiment van Dibo Darts & Biljart Speciaalzaak.

Biljartteller te koop bij Dibo in Deventer

www.biljartwinkel.nl/biljartteller-digitaal-biljart-scorebord

Geplaatst op

Opening Texel biljarts met Raymond Ceulemans

Raymond Ceulemans en Piet Vet geven een demonstratie op de Koog

Gisteren waren we aanwezig bij Kevin Knol & Ruud Stapels bij de opening van Texel Biljarts op de Koog. Waar Raymond Ceulemans en Piet Vet een demonstratie gaven op een prachtig mooie matchtafel. En de heren hadden er zin in. In een bijzonder gezellig sfeertje kregen we nog een kritiekpuntje van de 35-voudige wereldkampioen om ons scorebord te verbeteren. We bedanken meneer Ceulemans voor de tip en we gaan deze natuurlijk meenemen in de eerst volgende versie.

www.texelsecourant.nl/nieuws/algemeen/225481/kevin-strijdt-met-grootmeester

Geplaatst op

Biljartteller te koop bij Texel Biljarts

De Biljartteller is te koop bij Texel Biljarts. Daarmee is Kevin Knol onze eerste reseller.

Vanaf vandaag is de Biljartteller te koop bij Texel Biljarts. Daarmee is Kevin Knol onze eerste reseller en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. We willen graag verder uitbreiden en hiervoor gaan we opzoek naar meer resellers, maar blijft de Biljartteller ook via onze website te koop.

www.texelbiljarts.nl