Over ons

Biljartteller ontwikkelt en verkoopt digitale scoreborden voor de biljartsport. Het bedrijf wordt gerund door twee bevriende zakenpartners die elkaar al kennen sinds hun studietijd in de jaren 90. De één studeerde af als informaticus aan de Universiteit Twente en de ander als ontwerper en vormgever aan de Aki kunstacademie in Enschede. Na hun studietijd gingen ze hun eigen weg, op grote afstand van elkaar maar bleven altijd contact houden en ideeën uitwisselen. Het duurde tot 2019 tot ze de kans kregen om één zo’n goed idee weer eens tot een gezamenlijk project te maken. Een project waarbij de kennis en jarenlange ervaring van beiden samen precies de ideale combinatie vormde.

Tom van Winsen
Werkt al sinds 1997 als zelfstandig vormgever. In deze jaren is hij verantwoordelijk geweest voor diverse digitale uitingen, zoals apps, websites, webshops en verschillende front-end en back-end applicaties. Tom bepaalt als vormgeven vooral het uiterlijk van het scorebord en de Biljartteller App. Als actief biljarter is hij ook essentieel in het vertalen van gebruikerswensen naar technische oplossingen.

Feico Dillema
Begreep als 15-jarige niet waarom het boekhoudprogramma van zijn vader zo onhandig in het gebruik was. Zijn vader zei dat als je vond dat het beter kon, dat je dan maar wat beters moest maken. Of moest ophouden met klagen. Hij leerde zichzelf daarom programmeren en maakte iets dat beter werkte. Een informatica studie leek daarna een logische keuze. Na zijn afstuderen heeft hij vooral onderzoeks- en ontwikkelwerk gedaan aan universiteiten, instituten en start-ups. Feico zoekt graag naar de juiste innovatieve oplossing voor een probleem en weet zich vervolgens snel de benodigde technieken eigen te maken. Hij is er dus vooral verantwoordelijk voor het systeemontwerp van Biljartteller en hij verzorgt de technische uitwerking.