Biljartteller scorebord standen in videostream

Met versie 1.2.11 van de Biljartteller app is het mogelijk om live standen te projecteren in uw videostream.

Hoe werkt dit?

De Biljartteller is via een eigen Wifi verbinding bereikbaar. Via deze Wifi-verbinding is er een speciale webpagina beschikbaar. Deze webpagina kunt u gebruiken als overlay in bijvoorbeeld OBS (Open Broadcaster Software).

Om gebruik te maken van de Biljartteller overlay heeft uw computer twee netwerkverbindingen nodig. Waarvan minimaal één Wifi connectie (met bijv. een USB Wifi-dongle). De tweede verbinding zou u het beste met een UTP kabel kunnen uitvoeren. Omdat u deze gaat gebruiken voor de videostream naar bijvoorbeeld YouTube.

Aansluiten

  1. Maak met uw computer, verbinding met de Wifi van het Biljartteller scorebord. De inloggegevens staan groots op het scorebord
  2. Open een browser op uw computer en controleer de volgende URL: http://10.0.0.5:8000 (let op: http en niet https!). U krijgt nu, als alles goed is, het Biljartteller logo te zien in uw webbrowser
  3. Start OBS als laatste op en voeg de webpagina toe http://10.0.0.5:8000 aan uw stream.

Problemen met de verbinding

Mocht u tegen een probleem aanlopen, controleer dan altijd eerst of u de pagina kunt zien in een browser. Wanneer u deze pagina niet ziet, controleer dan de Wifi-verbinding met het scorebord. Uw computer moet wel binnen het bereik staan van het Biljartteller scorebord om een Wifi-verbinding te kunnen maken. Zorg er ook voor dat er geen grote (metalen) obstakels het signaal kunnen blokkeren.