Minimale beeldscherm eisen

Wat is een goed beeldscherm?

Misschien is je oude televisie wel geschikt of wil jezelf op zoek naar een een mooi beeldscherm voor de Biljartteller. Speciaal hiervoor hebben we twee lijstjes gemaakt, één met minimale beeldscherm eisen en één met gewenste beeldscherm eigenschappen.

Minimale beeldscherm eisen

  • Beeldscherm verhouding 16:9
  • HDMI aansluiting

Gewenste eigenschappen

  • 24″ of 27″  inch beeldscherm
  • Full HD (1080p)
  • IPS of PLS paneel
  • VESA-standaard 100 mm x 100 mm

Minimaal nodig
De Biljartteller maakt gebruik van HDMI om het scorebord te tonen, dus heeft je beeldscherm een HDMI ingang nodig. Het signaal van de Biljartteller heeft net als een HD tv of HD monitor een beeldverhouding 16 tot 9. Dit zijn alle HD, full HD, QHD of zelfs een 4K monitoren. In de praktijk betekent dit dat de meeste beeldschermen wel geschikt zullen zijn. Maar het is goed om er zeker van te zijn.

Goed om te hebben
Een 24″ inch beeldscherm is een mooi formaat die op een afstand van 5 meter nog goed af te lezen is. Als de afstand groter wordt is het misschien beter een 27″ monitor aan te schaffen. Het Biljartteller scorebord komt goed over met scherpte van een full HD beeldscherm, dit kunnen we je zeker aanraden. De meeste TV’s hebben standaard een brede kijkhoek. Mocht je nou een monitor aan willen schaffen, zoek er dan één met IPS of PLS voor een goede kleurweergave en brede kijkhoek. De VESA-standaard is handig voor als je je TV of monitor met een muurbeugel wilt ophangen.